Beyond Numbers Show

From the blog

Какво използваме за създаването на подкаста

Създаването на подкаст не е сложно и се състои в няколко прости стъпки, свързани с избирането на техническо оборудване. То е и важната инвестиция за вашия проект. На нас ни отне доста време преди да решим какво да изберем, така че записите, които достигат до вас, да са с добро качество.

Първото устройство, с което се сдобихме беше миксер Behringer XENYX 1202 FX, който има 4 XLR изхода за микрофон. Миксерът Behringer е чудесен избор, ако ще имате студио/място, в което ще записвате и ще обработвате сами файловете си.

Аудио рекордерът, на който се спряхме и използваме е Zoom H6 recorder – удобно и практично устройство за запис. Лесно преносим, работещ на батерии и със зарядно, рекордерът е с 4 входа за микрофон и 2 допълнителни възможности. Zoom H6 не е най-евтиното решение, но определено си заслужава инвестицията, ако искате да развивате вашия подкаст качествено. Не пренебрегваме и факта, че от значение е и какъв тип подкаст искате да правите.

За обработването на файловете и за директен запис използваме: GarageBand. Приложението е лесно и интуитивно за работа, нужни са само време, желание и талант. 🙂 GarageBand може да се комбинира с миксера и рекордера, за които ви разказахме по-горе.

Микрофоните, които използваме са: Samson Q2U. При избора им не знаехме къде, кога и с какво ще записваме, затова искахме да е модел, който да има USB вход и вграден 3.5 изход. Този модел е чудесен и пасва на смартфони с приложения за запис. Микрофоните пристигат със своя стойка, удобна за употреба извън стационарното ви място за запис.

Комфортът на гостите ни е важен за нас, затова използваме допълнителна стойка – Neewer® NB-35 , която осигурява свобода на говорещите и държи микрофините стабилно фиксирани.

Колегите от  Говори Интернет имат задълбочена статия по въпроса, която също може да ви е много полезна.

Не забравяйте, най-важна е историята, която разказвате, и посоката, в която водите слушателите. Не се страхувайте да опитате и стартирайте.

Пишете ни, ако мислите, че можем да сме ви полезни.

Бизнес, икономика, високи технологии - само в 5 минути четене