Beyond Numbers Show

От експеримент към успешен бизнес: младият предприемач Татяна Миткова, съосновател на ClaimCompass

  • От експеримент към успешен бизнес: младият предприемач Татяна Миткова, съосновател на ClaimCompass

    1

В първия епизод за новата година Миро се срещна с Татяна Миткова, съосновател и управител на ClaimCompass. Докато учи право в Берлин в Татяна се запалва по предприемачеството и идеята да развива бизнес от нулата. С партньорите й – Велизар Шулев и Александър Сумин, започват работа по идеята си от три различни държави и преди 5 години създават ClaimCompass.

ClaimCompass е българска технологична компания, която се грижи хиляди пътници по целия свят да получат обезщетение от авиокомпания при закъснял, отменен или претоварен полет. Исковете за обезщетение се обработват от специален софтуер, който екипа не спира да усъвършенства. Вече могат да се похвалят с хиляди обработени иска. Стартиращата компания участва в калифорнийския акселератор 500 Startups, привлича финансиране от американските фондове за рисково инвестиране: Hustle fund, Social Capital и DH Ventures и е отличена с признания като: CESA Award 2017, Webit Award: Best Use of Digital in Travel 2017, DigitalK: Best Pitch 2017, Forbes 30 под 30.

Татяна е вдъхновяващ млад предприемач, избрал да се върне в България и да ръководи бинеса си тук.

В епизод #16 обсъждаме ключови въпроси, с които се сблъскват основателите на стартиращи компании. Надяваме се да ви вдъхнови и да стартирате онзи проект, за който не спирате да мислите.

Приятно слушане!

 

Ако искате да научите повече за правата си, докато пътувате, или попаднете в ситуация на закъснял или отменен полет, свържете се с ClaimCompass.

 

Книгaтa, която нашият гост препоръча:

Ще се радваме на обратна връзка:

  • Кои са хората, които бихте искали да чуете в подкаста? – използвайте контактната форма или ни пишете в социалните канали.
  • Хареса ли ли ви този епизод? – вашето мнение е ценно за нас, ще се радваме да споделите какво според вас трябва да подобрим.

 

Свържете се с нас:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Twitter

Бизнес, икономика, високи технологии - само в 5 минути четене